Energieleveranciers Vergelijken

Energievergelijker

Door regelmatig energieleveranciers te vergelijken kunt u veel geld besparen. Er komen steeds meer energieleveranciers dus de concurrentie werking wordt steeds groter. U kunt hier als consument eenvoudig van profiteren door regelmatig te kijken of uw huidige energieleverancier nog wel de beste en goedkoopste is. Maak daarom direct gebruik van onderstaande Energievergelijker!

Wat zijn energieleveranciers?

Energieleveranciers zijn bedrijven die u van stroom of gas voorzien. U kunt er voor kiezen om gas en stroom bij dezelfde leverancier af te nemen of bij verschillende energieleveranciers. Gelukkig kan en mag u tegenwoordig in Nederland zelf energie vergelijken en uw energieleverancier kiezen. Door regelmatig energieprijzen te vergelijken kunt u jaarlijks honderden Euro’s besparen op uw energierekening.
DIRECT VERGELIJKEN

Vergunning

Energieleveranciers hebben altijd een vergunning nodig om energie te mogen leveren. Deze vergunning wordt afgegeven door de Nederlandse overheid. De Energiekamer beoordeelt of de energieleverancier aan alle veiligheidseisen voldoet. Er zijn twee vergunningen: één voor stroom en één voor gas.

Toezicht

De Nederlandse Mededingingsautoriteit houdt toezicht op de “handel en wandel” van energieleveranciers. Daarnaast houdt de NMa ook toezicht op de websites voor het vergelijken van energieleveranciers en zorgt de NMa voor prijsregulering. De NMa stelt maximumtarieven vast voor het transport van energie en aansluiting op het netwerk. Tevens ziet de NMa er op toe dat de Europese regelgeving ten aanzien van het leveren van energie en energieleveranciers wordt nagekomen.

Overzicht

Energieleveranciers Nederland

uwenergievergelijken.nl vergelijkt elke dag de energieprijzen van de populairste energieleveranciers, zodat u altijd op de hoogte bent van de beste deals!

  • Nuon
  • Nederlandse Energie Maatschappij
  • Energie Direct
  • E.On
  • Electrabel
  • Oxxio
  • Milky Energie

Energielogo's - uwenergievergelijken.nl


Onze Energievergelijker wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6/10, op basis van 163 beoordelingen van gebruikers.